Faceți căutări pe acest blog

Translate

miercuri, 4 septembrie 2019

Stone Object - László Adóba

Vă semnalez o colecţie de scrieri dedicate machetelor a cărui autor este maghiarul László Adóba. Astfel prima serie "Let's build a diorama !" ce conţine două volume (Urban scenes respectiv Terrain and vegetation) este completată cu seria "Buiding Dioramas" alcătuită tot din două volume (Stone objects, respectiv Accessories). Faţă de prima serie diferă editura şi sunt mici diferenţe de prezentare dar, şi de această dată, calitatea primează. Calitate „first class” fie că vorbim de informaţiile furnizate scriptic sau vizual, fie că ne referim la produsul editorial.


Şi această serie beneficiază de două variante de prezentare : în limba mahiară sau în limba engleză.

STONE OBJECT 

Colecţia- "Bulding Dioramas" 
Autor - László Adóba 
Editura Korrekt Nyomdaipari Kft., 2012, Budapesta 
Pagini 64, pagini cu ilustraţii şi text în limba engleză 
Pg. 4 Cuvânt înainte 
pg.61-62 Epilog şi avanpremieră a volumului "Accessories" 
pg.63-64 Reclame 

Volumul este structurat în cinci capitole, autorul reuşind astfel o grupare a obiectelor miniaturale confecţionate. Forma grafică place ochiului, hârtia este de bună calitate iar echilibrul dintre text şi ilustraţii este optim.

Cuprins

Introducere - pg.4

Capitolul I - Jardiniere - pg. 5

Capitolul II - Pietre funerare - pg.12

Capitolul III - Cişmele şi fântâni - pg. 28

Capitolul IV - Monumente - pg. 46

Capitolul V - Mausoleu - pg. 42

Epilog şi prezentare - pg.61



Din introducere aflăm faptul că există un site http://adobadiorama.hu/index.php unde autorul îşi propune să răspundă tuturor întrebărilor cu privire la lucrările prezentate în volumele sale. Totodată se confirmă bănuiala cum că scara de referinţă la care se referă este 1:35. Aminteşte în treacăt de seria "Let's build a diorama !", eu personal îmi permit să suspectez nişte neînţelegeri editoriale, ceva persoane ce au profitat de entuziasmul şi credulitatea autorului. Cu atât mai mult salut noua iniţiativă a autorului.


În primul capitol suntem învăţaţi, cu ajutorul explicaţiilor amănunţite şi a 34 de ilustraţii, să construim diferite modele de jardiniere.



În capitolul doi informaţii şi nu mai puţin de 90 de fotografii ne ajută să săpăm groapa altuia în construirea de pietre funerare.



Capitolul trei ne răcoreşte bine de tot cu 102 ilustraţii şi texte pe măsura operelor rezultate.



În capitolul patru ne demonstrează, prin doar 30 de fotografii, că totul este posibil.



Capitolul cinci ridică ştacheta prea mult pentru mine, dar asta nu înseamnă că nu apreciez cele 34 de fotografii şi explicaţiile ce le însoţesc.



Măcar pentru răsfoit "Stone objects" ar trebui achiziţionat, unele idei odată dezvăluite par să îţi aparţină iar altele te uimesc prin îndemânarea şi spiritul de observaţie ce se ascunde în spatele lor. Însă numitorul comun este faptul că materialele folosite sunt absolut banale, astfel putem să ne dorim un aftermarket cu ştaif sau scule de firmă dar până atunci să lucrăm bucurându-ne de acest hobby.

Legat de achiziţionare :

http://www.machete.ro/p-building-diorama-stone-objects

http://adobaminiatures.com/index.php?route=product/category&path=24

Aceiași Mărie, cu altă pălărie:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu