Faceți căutări pe acest blog

Translate

vineri, 13 martie 2020

Eliberându-l pe Pif

GRANDFATHER, TELL MY A STORY!
ALRIGHT, GO AND GET YOUR STORYBOOK


Nemţii trăgeau, de zor, dar noi eram apăraţi de faleză,am escaladat-o și am atăcat buncărul, am capturat trei nemţi.
John, bunicul lui Jerome, le-a strigat celor din buncăr: Lupta s-a sfarşit! Apelul înflăcarat i-a scos pe cei zece nemţi din cazemată, i-am capturat și pe ei. Le-am dat ciocolată și ei au zis că regretă incidentul..

NO,NO, NOT ONE OF THOSE, A REAL STORY!
A REAL STORY? 


Faşie între Omaha şi Gold….

Şuierat de gloanţe și schije, gemete agonice, fum înecacios, frica - bătând toaca în tâmple. Ariegarda aliată escaladează faleza, în spate plaja :
epave, măşti de gaze, lăzi de muniţie, gamele, căşti, insule de răniţi si morţi înconjurate de puşti cu pungi de plasmă, suluri de sârmă, puşti sfărâmate , tancuri contorsionate și fumegânde, pe alocuri palme de nisip, răscolit…
Colosul de beton amuţeşte şi atunci, cu un ultim efort, buncărul este înconjurat. Trei nemţi, din tranşee, sunt seceraţi. Un al patrulea, caporal SS, flutură din braţe, este capturat, mânat către platoul din faţa unde îi sunt tăiate centura, galoanele, tunica și nasturii pantalonilor (fără a menaja epiderma). În urma bombardamentului naval-aerian au apărut numeroase cratere și surpări de teren, buncărul pare puțin afectat dar locatarii se resimt.

O batistă de culoare incertă flutură pe buncăr; neamţul renunţă la singura lui armă (o rangă cu care încercase, prin îndepartarea unei grinzi, să redea mobilitatea tunului principal), coboară scara, pantalonii îi sunt uzi, este luat în primire de către sanitar (acum, însa, cu rol de trăgător).

Un sergent yankeu ocupă o poziţie strategică, la ieşirea din buncăr, pregatind „artificii” pentru celebrarea victoriei. Un caporal britanic urmăreşte înaintarea trupelor, în paralel, un compatriot încalzeşte atmosfera. Flăcările nu ajung în buncăr dar căldura degajată este mortală. Temperatura ridicată a provocat exploxia unei lazi cu muniţie, pereţii s-au cutremurat și apar nori groşi de fum. În interior, în compartimentele neafectate de explozie, atmosfera este irespirabilă, aerul sărăcăcios este fierbinte, un nor gros de praf pluteşte în atmosferă iar mirosul…

Într-un final, comandantul teuton, a decis în favoarea capitularii, s-au îndreptat, împleticindu-se, către uşa masivă de oţel a buncărului şi…







Eliberându-l pe Pif 

Buncăr – polistiren expandat, 
Plasă camuflaj – plasă de rafie pentru ceapă și ață chirurgicală, 
Tun principal – turelă de tanc jucărie, 
Tunuri secundare – paie băutură răcoritoare, 
Postament – sandviș placaj și polistiren expandat, 33x33cm 
Figurine aliați - Airfix și Matchbox 
Figurine cotropitori – Timpo Toys 



Buncărul a fost asamblat din șapte segmente provenite dintr-o protecție de polistiren pentru monitor PC IBM, prelucrate cu cutter-ul și lipite cu silicon sanitar. Deteriorare, voită, pe alocuri, cu ajutorul căldurii (jar de la țigară). După obținerea formei finale s-a acoperit cu șervețel îmbibat în aracet și tempera (pentru a imita betonul), ulterior aplicarea camuflajului „de tempera” și, pentru un sporirea efectului, s-a acoperit cu plasa vopsită cu spray.

Fumul ce se învolburează pe alocuri este vată vopsită cu tempera și apoi scămoșată, dealtfel gurile de aerisire au fost obținute din scrijelirea a patru monede de 1000 lei (cu pânza de bomfaier s-au trasat caneluri paralele). Înălțimea maximă fiind de 21 cm.

Pe pereții laterali scările ce acces sunt confecționate din capse de papetărie iar pentru ușa, o bucată de carton ondulat ranforsat cu nituri din gămălii de bolduri. De o parte și de alta a „ușii grele din metal” sunt două ziduri din seturile chinezești cu soldăței vag umanonoizi, concavitățile acestora au fost astupate cu mortar din aracet, ipsos și șervețel, lambrisate cu fâșii de furnir și consolidate cu țevi din paie de băuturi răcoritoare.

Peste o placă simplă de placaj hdf am lipit o placă de polistiren expandat, după efectuarea amprentei pe sol și săparea fundației am trecut la „amprentare” cu prenandez pentru erodarea neuniformă a terenului.









A urmat fixarea figurinelor pe poziție și apoi camuflarea postamentelor, presărarea unor accesorii de tipul butoi, cutii muniție sau pietre, ulterior aplicarea de nisip, pătrunjel uscat și iarbă Noch. Îmi amintesc cum mi-am achiziționat prima punguță de iarbă, acum pare incredibil dar dealerul a fost magazinul „Muzica” (de pe Victoriei). 








Moda anilor 2004, inventare/brevetare și aplicare în regie proprie, n-a ocolit nici această lucrare. Adică placa era ridicată de la sol (pentru facilitarea manipulării dar și design) cu ajutorul unor piciorușe confecționate din dopuri de plastic pentru pet-uri.

Înainte să trecem la combatanți permiteți-mi să mă mândresc cu colacul de sârmă ghimpată, sârmă bună făcută-n casă după rețetă proprie (la ora aceea speram chiar la înscriere la OSIM, ulterior internetul a explodat și am văzut că ceea ce consideram Rembrandt este cel mult un Koko).

1. Încălzitorul global – British Combat Troops 1/32 Matchbox – jetul de combustibil și flacără confecționat din vată, Picătura și tempera.

2. Supraveghetorul debarcării – British Infantry Support Group 1/32 Matchbox

3. Cine mișcă, mișcă mort – British Combat Troops 1/32 Matchbox - țeava Brenului confecționată din ac de seringă iar camuflajul căștii realizat din ascuțitură de creion și superglue.

4. Azvârlitorul de ananași – Combat American Troops 1/32 Matchbox

5. Sanitar – Combat American Troops 1/32 Matchbox – piciorul stâng eliberat din postament a fost tăiat „în V„ în spatele genunchiului și prin lipire forțată accentuându-se flexarea membrului. Din scotch și ață chirurgicală am confecționat un rucsac o trusă de prim ajutor

6. Dă-te jos din corcoduș că... – Timpo Toys World War II series – German soldiers – modificarea poziției brațelor și fixarea batistei în mâna dreaptă. 

7. Brezoaia - Timpo Toys World War II series – German soldiers – modificarea palmelor (desfacerea pumnilor).


Well, that`s it, did you like the story?
 (WarriorsPrayer- Manowar)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu