Faceți căutări pe acest blog

Translate

miercuri, 2 octombrie 2019

Combat German Troop 1/32 – Matchbox P-6001

Combat German Troop 1/32 – Matchbox P-6001 

Era un german, un american, un englez și un român .. nu- i banc, este doar o recenzie.

Setul conținea nouă poziții dar eu dețin cunoștințe doar despre șapte ;) echipați cu uniformă clasică și echipamentul stas. Nu trebuie să vă reamintesc faptul că figurinele Matchbox sunt bine hrănite, se vede cu ochiul liber.



Producător : Matchbox 

Mărime : 54 mm 

Scară : 1/32 

Tară origine: Marea Britanie 

Material : Plastic 

Culoare: Gri albăstrui 

Perioada : WW2 

Tip: Figurine din plastic nepictate 

An producție : 1980 


Acum este plin de filme și jocuri cu „Nazi Zombie” dar acest set era numai bun pentru trendul anilor `70 adică „Cucerirea Planetei Maimuțelor...de către nazi” 

F1. Pinocchio cel Mare

Înarmat cu Mauser K98 și de la atâtea filme tematice pozița a devenit sinonimă cu „execuția”.
Echipat regulamentar deși accesoriile nu par tocmai potrivite pentru statura herculiană și nici efort pentru detaliere nu se observă, noi putem observa: tandemul baionetă- Linnemann-ul, cutia pentru masca de gaze, bidonul, încărcătoarele și casca de oțel. Apropo, să se menționeze faptul că este singurul care sfidează legile fizicii (a se observa lipsa curelușei care fixează casca pe kopf).












Trei salbe salve






F2. Pinocchio cel Mic

Postură clasică, utilă pentru luptă, fie că era vorba de varianta narativă, fie că era varianta „hit him”. Acest Fritz pare că a fost surprins în timp ce execută un șpagat dar s-a oprit că n-are scaune (de ceva timp ;) ).








Un rug, două rugi







F3. Crăcănel 

Oarecare importanță doar pentru varianta „hit him” fiind destul de greu să-l nimerești și să îl și omori răstorni. 

F4. Rechinul- ciocan 

Punctaj maxim pentru speranța de viață la varianta „de-a azvârlita”, numai un noroc porcesc îl putea omorî de la o primă aruncare. Acest von Ninja era specializat în infiltrare și lovire fulgerătoare. *Evident că era cel care sărbătorea după fiecare victorie (juca Călușul :) ). 


F5. Dudu Ilă

Tragând „din șold” a devenit important în luptă, ajungând frecvent până în semifinală cu Schmeisserul său cu cadența mașinii de cusut .



F6. Dragonașul

Un personaj celebru care își atingea cu ușurință norma de inamici iar atunci când părăsea scena se lăsa cu foc de artificii.


F7. Rino

Dinamică utilă în luptă iar alura de Goliat compensează baioneta ce pare ușor intimidată. 


Datorită formelor rubensiene acești trupeți își găseau cu greu un loc în luptele casnice, în general reprezenta sursa pentru „cele 7 siluete ale lu` Micuțu” (vezi „Gestapo” sau „Monte Cassino” că doar acestea erau până-n `89) iar în rarele lupte ca oponenți erau British Commandos Matchbox, British Combat Troops Matchbox sau American Infantry Matchbox adică un fel de „Clash of the Titans”.

Ochi pentru ochi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu