Faceți căutări pe acest blog

Translate

luni, 25 mai 2020

AniMaliaToyS II

Un nou lot (cârd, haită, ciurdă, stol, banc, cireadă, turmă etc.) a fost supus verificărilor și extracției.
Să ne amintim totuși de existența unei genoteci .

În urma verificării lotul de suspecți s-a redus considerabil și astfel doar o mână (copită, gheară, copită, scurmuș, labă, tentacul, aripă etc.) de viețuitoare fiind supuse atenției noastre.

- Cu sufletul la gură v-am așteptat să ne întrebați, spre exemplu : „Ce avem noi aici?!”
- Exact! Exact! Ce avem noi aici ?


Păi în primul rând mi-a atras atenția această monstruozitate cromato-genetică. Pare că un struț cu dinți eclozează dintr-un morcov malefic.

Mi-a părut o idee bună să scot pe interval aceste reptile, în opinia mea aceste piese nefiind niște locatari obișnuiți ai seturilor ZOO


Era absolut imposibil să nu remarc acest stegosaurus futurist, la unul din capetele sale existând, evident, o comoară.
Dacă restul, într-un univers paralel, ar putea avea oarece potențial această piesă este prezentată ca o ofrandă adusă geniului „Regele Julien”

Puzzle cu fildeși

Aici mi s-a părut interesantă opțiunea chinejilor de a dangaliza aceste figurine, îmi pare un efort lăudabil. 
Peștele-fierăstrău japonez & Apatosaurus


Aceiași idee și aici, setul „Safari Ltd” beneficiază de etichetarea fiecărui animal.


În acest caz atenția mi-a fost atrasă de faptul că deși vorbim de niște miniaturi cu diametrul de 1,5-2 cm cineva s-a gândit să-l capitoneze cu „blană” (cuțu stânga) sau să adauge ochi translucizi (cuțu black & white) 

GUERNSEY
COW
new ray
Guernsey este o rasă celebră de vaci, celebră pentru proprietățile laptelui nu pentru figurile geometrice de pe piele (așa cum pare să sugereze, nefericit, fabricantul)

Mi-a atras atenția forma și consistența, prima impresie fiind că avem de-a face cu o figurină din lemn.
VTG LTD
WND 2012 & TM BBC
130725L1
.....indiferent ce înseamnă asta

Nimic deosebit, o focă din Hong Kong și un facocer din cauciuc.


Aceiași fascinație față de banalul „Made in China” care supralicitează cu denumirea animalului și a altor informații, deși acestă pasăre pare mai mult a cazuar decât a struț.


Un bizon de culoarea jadului nu putea scăpa neobservat.

Un diavol de mare este o piesă absolut deosebită, din păcate deoarece este fabricată din cauciuc orice vopsire ulterioară poate degenera. Astfel au fost 3-4 cazuri când am vopsit un astfel de material și indiferent de tipul vopselei (tempera, acrilic, email etc.) au apărut reacții ce se traduceau prin uscare incompletă. Aceste fiind spuse, în ciuda imensului potențial machetistic (fantasy/sci-fi) al acestei piese am fost nevoit ca dimpreună cu restul lotului să-l retrimit în lumea celor care nu cuvântă lotul jucăriilor banale.
Abia acum am ajuns la figurinele ce prezintă oarecare potențial, acestea calificându-se pentru o depozitare preferențială în așteptarea nemuririi.
Acest mini lot fiind alcătuit din figurine vintage (sau măcar „originale” în baza inscripționărilor) sau figurine pretabile pentru diorame 1/35. 

Aceste orătănii se bucură de mare trecere (așa cum ați văzut în episodul trecut). Cele cu tenul deschis, deși lipsite de inscripționare pe fața internă a postamentului, sunt trecute în contul „airfix” (a se vedea ștanța laterală). Cele cu detalii estompate și culoare gri (așa cum denotă și textul de pe intradosul postamentului) sunt chinezării.

Așa cum se poate vedea, un mânzoc pintenog de-o seamă cu mine (iar cine citește acest text și îi fuge privirea mai jos nu-mi este drag).
 
Niște ciolane prind bine, chiar și cele Lego

Profităm de prezența lui „The Stig” pentru a evalua  potențialul 1/35 al acestor pretendenți (maimuțe cu aptitudini sumo & materiale pentru ciorbiță și perne).

Nu se știe niciodată când Don Quijote de La Mancha  și bravul scutier Sancho Panza sunt nevoiți să facă schimbarea.


Noroc că Stig are privirea ageră:
BRITAINS
ENGLAND
respectiv
CHERILEA
C BRITAIN

Același fotomodel 1/35 încercă să deslușească potențialul acestui verișor de-al III-lea a lui Mordecai aka Morty/Mort

Un leu de mare știrbit prematur, știindu-se că plasticul este aproape nemuritor iar individul fiind născut în 1975 deducem că tocmai ce-și schimbă dinții de lapte.

Deși nu este Meishan, această scrofiță provine din China, mă rog Hong Kong, fiind propulsată de un motor în patru timpi. 

Și în loc de epilog : 
TERRAM
protagonist la
COMBAT of GIANTS : DRAGONS
UBISOFT


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu