Faceți căutări pe acest blog

Translate

miercuri, 18 decembrie 2019

U.S. Army Support Weapon Teams - Dragon 6198


Kit – U.S. Army Support Weapon Teams 
Scara- 1/35 
Firma- Dragon models 
Cod- 6198 
Serie- ’39 – ‘45 
Număr piese- 113 

Cutie cu capac, 26x16 cm; h 5cm. Ilustraţia cutiei poartă semnătura VOLSTAD ’95 şi prezintă, sub formă de colaj, trei perechi de soldaţi americani, fiecare echipă deserveşte căte o armă. Grupa 1 cu un mortier M2 60 mm, ghemuiţi în genunchi, unul încarcă proiectilul(M49A2) iar camaradul stabilizează trepiedul, grupa 2, infanterişti întinşi pe burtă cu o mitralieră Browning 0.30 M1919A4 fixată pe trepied, unul dintre camarazi susţine banda de cartuşe ce iese din cutia de muniţie; grupa 3 paraşutişti, în genunchi cu pe umăr cu o puşcă M18 cal.57mm iar camaradul cu proiectilul pregătit de reîncărcare. Cele două perechi de infanterişti sunt echipaţi cu jachete Parson (model doi M41), pantaloni de lână olive drab, bocanci protejati de jambiere şi cască de oţel (M1) ,tocuri cu pistoale Colt M1911A1 cal.0.45, bidoane de apă, încărcătoare pe centură şi baionete. Paraşutiştii echipaţi cu jachete Parson specifice (buzunare aplicate) şi harnaşament, pantaloni cu buzunare aplicate, fixaţi cu benzi textile la nivelul coapsei, căşti M1 cu fileu si pachete de prim-ajutor, benzi cu încărcătoare atârnate la gât, pistoale semiautomate Colt M1911A1; baionete, lopateţi cu husă şi bidoane apă, paraşutistul cu „bazooka” pe umăr are atârnată de umărul opus o carabină M1A1 cu pat rabatabil, camaradul său fiind înarmat cu o „banală” M1 Garand.

La interior inventarul kitului conţine: o ramă mare (A), o ramă mijlocie (B) şi o ramă mică, toate cu piese din plastic gri, ultima componentă a inventarului este reprezentată de un pliant ce conţine instrucţiuni cu privire la asamblarea şi vopsirea figurinelor şi a accesoriilor.

Rama principală (A) conţine 67 de piese, tronsonul central fiind ocupat de piesele necesare obţinerii (în procent de 75%) corpului pentru cele şase figurine, câte patru piese/figurină (cap, tors, picioare), segmentul superior al culeei este ocupat de piese reprezentând o parte din accesoriile echipamentului (şase piese (A9) pentru asamblarea benyilor cu port-încărcătoare, şase baionete cu suport, două lopeţi în husă, două pacheţele de prim-ajutor, şase port-încărcătoare din pânză). Tronsonul din partea inferioară conţine restul de echipament (cele şase tocuri de Colt, şase bidoane, două căşti cu fileu, patru căşti lise, un port-încărcător pentru M1A1(B9) şi două piese (B10), buzunarele aplicate de la nivelul mânecilor unuia dintre paraşutişti). Bavurile sunt prezente, piesele sunt bine detaliate însă impresia bună este stricată de câteva aspecte : piesele D2 şi E2 (torsurile figurinelor din poziţia culcat) sunt simplist redate, pe principiul că oricum nu se vede decât spatele, la nivelul pieselor ce reprezintă torsurile apar microfisuri dar cel mai deranjant este fizionomia soldaşilor, capetele deşi nu sunt identice, sunt lipsite de personalitate, insuficient detaliate, senzaţia pe care încerc să o exprim prin cuvinte fiind că aceste piese par să fi fost scufundate in nitrodiluant.




Rama mică conţine 12 piese, braţele pentru întregirea celor şase corpuri, individualizate prin cod de literă şi cifră, oricum datorită secţiunilor cu greu s-ar putea potrivi pe alte piese, bavuri prezente şi (din păcate) parcurg inclusiv vârfurile degetelor, îndepărtarea lor din această zonă fiind destul de delicată, orice exces putând crea aspectul de gheară.

Rama mijlocie (B) conţine 34 de piese ce reuşesc să spulbere ultimile fărâme de optimism....piese inedite ca idee dar catastrofale ca execuţie (gen Amodel sau Aer moldova), unde nu sunt bavuri grosolane sunt pini de turnare ce pătrund agresiv în piese, dacă una din feţe pare o.k., pe partea opusă detaliile sunt deja pe pinul de turnare. 

În atare condiţii pretenţia ca ditamai tunul să aibe o tentativă de gaură este exagerată, detalierea pieselor fiind cu mult sub standardul Dragon şi asta în ciuda faptului că rama conţine un surplus de armament (mitralieră Browning M2 cal.50 cu trepied, cutie pentru muniţie şi un segment de bandă cu muniţie).


























Suspectez un caz clasic de reboxare, vânzarea produsului bazându-se exclusiv pe renumele firmei şi pe abilitatea designerului. 


























Coala cu instrucţiuni 30x24 cm, prezintă personajele din două unghiuri diferite, codurile de vopsire se referă la Hobby colour, Mr.Colour şi Model Master .

Concluzii

Consider acest kit ca fiind o mare deziluzie, părerea mea fiind aşa de proastă încât nu mi-am permis să îl dau mai departe, în principiu o să constituie sursă de piese (după cum se poate vedea din rama , piesa A1 a plecat spre reciclare). În mod normal nu m-aş fi obosit să fac un review pentru acest kit, dar sper că mesajul să fie recepţionat : 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu