Faceți căutări pe acest blog

Translate

miercuri, 17 aprilie 2019

Modern USMC Sniper 1:16

Alpine Miniatures, la începutul anului 2010 a scos pe piață „Modern USMC Sniper”, scara 1:16.

USMC. United States Marine Corps – Infanteria Marină a Statelor Unite 

De-a lungul timpului , Corpul de infanterie marină al Statelor Unite (US Marines) și-a căpătat renumele de a fi cel mai dur serviciu din cadrul forțelor armate americane. Această reputație este clădită pe o îndelungată tradiție de lupta (pe 10 noiembrie 1775 au fost create primele două batalioane de infanterie marină), profesionalism și moral de cel mai înalt nivel. În cazul USMC este valabilă celebra „Audaces fortuna invat”, astfel activitatea lor a fost imortalizată prin fotografii celebre care au dus la popularizarea în întreaga lume (exemplu : „Înaltarea steagului la Iwo Jima” - Joe Rosenthal, reporter de război). Condițiile de recrutare, instrucția deosebit de dură, frecventele acțiuni militare, mediatizarea hollywoodiană au dus la mitizarea acestei ramuri a armatei americane.


Sunt arhicunoscute elementele uniformei de gala ( cascheta albă, tunica albastră cu paspoale roșii, pantalonii bleu cu lampas rosu, manuși și curelărie albe), sigla infanteriei marine (Globul pământesc deasupra căruia este un vultur, aplicat peste o ancoră înclinată), motto-ul („Semper Fidelis”) sau mascota (Bulldogul Englez).

Modern USMC Sniper

Alpine Miniatures

Cod. 16008

Modern USMC Sniper

Scara 1:16

Sculptură realizată de Kanthaboon Ponsatorn

Figurina de prezentare pictată de Diego Jose Jimenez Molina





Componentele sunt ambalate într-o cutie de carton verde, 133mmx 80mm/h53mm, pentru un plus de protecție toate componentele sunt sigilate în săculeți ziplock așezați între două straturi de burete.


1.Trunchiul

2.Partea inferioară a trunchiului împreună cu picioarele

3.Brațul stâng

4.Brațul drept

5.Cap cu cască

6.Cap cu bandană

7-8.Bocancii

9-13.Pistol, încarcatoare cu muniție și alte accesorii

14. Pușcă

15-18. Piese componente pentru armă, inclusiv luneta.








18 piese din rășină gri deschis asigură asamblarea lunetistului pentru care se ofera doua capete diferite, totodată se obține o armă cu lunetă extrem de detaliată.
De altfel toate piesele din kit sunt extrem de detaliate, bavurile lipsesc cu desăvârșire, nu există goluri de aer sau alte defecte. Doar pini de turnare trebuiesc îndepărtați înainte de vopsire, piesele se potivesc perfect nefiind nevoie de completare cu chit. Mai mult, atât în brațe cât și la nivelul trunchiului există ghidaje (știfturi) așa încât poziționarea este extrem de facilă.
Pe blocul de turnare al bocancilor este câte o ștanță așa încât bocancul drept nu se poate monta pe post de bocanc stâng.
Pe armă sunt turnate și poziționate mâinile lunetistului.


Sculptorul thailandez Kanthaboon Ponsatorn a încredințat realizarea armei lui Jeff Meckley, ambii au folosit pentru modelaj produsul „Aves Apoxie Sculpt” iar rezultatul acestei cooperari este extraordinar.  Atenția pentru detalii, sculptura și turnarea impecabilă oferă o figurină deosebită asa încât vina ne aparține în exclusivitate dacă, la final, nu obținem o lucrare deosebită.

Arma are lungimea de 90mm și reprezintă replica 1:35 a unei M-170, armă semi-automată LRSR (Long Range Sniper Rifle) calibru 12,7mm


M-107 .50 cal. Long Range Sniper Rifle (LRSR)

În războiul din Afganistan, (octombrie 2001), s-au utilizat, în premieră, armele XM107. Datorită rezultatelor bune, armata a încheiat un contract cu Barrett, producatorul armamentului, în septembrie 2003. În martie 2005, după ce a trecut toate testele și evaluarile specifice intră în dotarea armatei americane sub numele de M-107.


Principala problemă a acestor puşti este greutatea, mult prea grele pentru a putea fi cărate de lunetiști, pe distanțe mari dar sunt ideale pentru poziţii statice, defensive, sau pentru detonat dispozitive explozive de la o distanţă sigură.



http://www.inetres.com/gp/military/infantry/rifle/M107.html






P.S. Evident că am plătit un preț piperat ca să intru în posesia acestui kit, era așa de proaspăt că rășina frigea, visam ceva dioramă STALKER interactivă .... kitul este neatins (17.04.2019) ;)





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu