Faceți căutări pe acest blog

Translate

duminică, 12 aprilie 2020

Imitație după „Russian infantry (Winter uniform)” - Italeri 6876

O copie reușită după kitul „Russian infantry (Winter uniform)” - Italeri 6876, faptul că detaliile sunt firstclass ne obligă să luăm în calcul și posibilitatea ca eroii noștri să provină dintr-un set BMC. Nu am idee cum arată originalele de la Italeri dar faptul că am să privesc acești „pirați” ca potențiali colocatari de dioramă o să pară cel puțin ciudat. Oricum ar fi dacă zici  Ruși, iarnă și WW2  în aceiași propoziție este musai să fie Stalingrad `43.

Figurinele sunt dintr-un plastic dur, maroniu roșcat, vopsite industrial. Figurine dintr-o bucată deci mai degrabă predispuse la lupte decât la imortalizare în dioramă însă ele sunt ofertante ca poziție, echipament sau armament.

Așa cum aminteam, figurinele sunt vopsite industrial, fețele ieșind în evidență datorită unui strat compact de „skin” punctat cu ochi migdalați și sprâncene coțofene. Pentru restul ansamblului utilizându-se un strat de maroniu deschis aplicat prin drybrush (vopsea aplicată inclusiv pe postament, pe intrados). Toate figurinele par stropite cu o vopsea alb-albăstrui, nu îmi dau seama dacă această pestrițare este intenționată sau reprezintă resturile unei tentative de vopsire (ceva camuflaj de zăpadă, poate?) cert este că omuleții sunt acoperiți cu un strat de lac lucios. 

Nu cred că am reușit să surprind în foto dar acest amalgam de nuanțe crează o puternică iluzie optică, în sensul că cele două nuanțe de maro par aplicate pe un plastic transparent.

C1. Ivan „The Biscuit” Cage

Echipat cu nelipsita pufoaică (telogreika), cu pantaloni vătuiți și căciulă „rusească” și deși puțin probabil ca soldații obișnuiți să fi fost dotați cu mănuși cu degete parcă îmi este puțin milă (ca și vopsitorului) deci : cu mănuși cu degete și cizme cu carâmbul înalt până sub genunchi. De centură îi atârnă bidonul de vodcă apă, pe dreapta și ceva pungă pentru grenade, pe stânga. El are genunchiul drept bine înfipt în pământ, pregătit fiind să încaseze reculul de la mitraliera DP-27 cu care se intenționează să spulbere moralul naziștilor.

Acum este momentul „să ne râdem” : Așezarea zidului ca între două tramvaie este extrem de ciudat (deși să zicem că-l înțelegem și pe matrițer) și cum o nenorocire nu umblă niciodată neînsoțită,această Pluemyot Degtyaryova Pekhotny chiar că are probleme cu crăcanul, acesta decizând să se sucească la 90 de grade, parcă decis să pășească peste zid. Și pentru cei care consideră că m-am apucat să judec jucăriile copiilor, trebuie să beneficiez de circumstanțe atenuante : N-am zis absolut nimic despre grosimea zidului ce pare construit din castane (ca să nu spun nuts făcând o trimitere către forma deosebită a postamentului).

Ce ar mai fi de subliniat.... brațele, patul puștii și pieptul suspectului formează o masă amorfă greu de ucis dacă ne încăpățânăm să plasăm figurina într-o dioramă cu oarecare pretenții.

Înainte de a trece la următorul subiect permiteți-mi să lansez o provocare : Identificați, dacă puteți, minim trei (din 5) amprente ale ejectorului*

C2. Benny Hill

Acest soldat se deplasează în fugă, are aceiași jachetă vătuită însă pantalonii sunt cei obișnuiți, din postav, Sharovari croiți pentru cizmă. De remarcat faptul că nivelul de detaliere permite identificarea sistemului de închidere a pufoaicei dar și prezența petlițelor. Pe șoldul stâng atârnă lopata de infanterie subdimensionată iar pe șoldul drept se poate să fie niscai încărcătoare...greu de spus deoarece se repetă problema cu matrițarea, brațul stâng fiind imposibil de salvat din „blocul comunist”. Dar înainte de „Pastila de râs” să admirăm pușca semiautomată Tokarev care deși,pe final, are țeava aplatizată tot reușește să impresioneze și apropo de armament (și nu numai) vă reamintesc faptul că mai sunt oferite detalii în scrierile de pe blog. Și apropo de pastile, nici acest soldat nu scapă de tirul urmelor de injecție, nu mai puțin de patru concavități nimerindu-l.

Dar să revenim la geneza numelui, deplasarea alertă în dezacord cu direcția privirii nu poate să ducă decât spre un moment Benny Hill sau măcar la dansul Călușului, și n-am zis nimic de pantalonii gen MC Hammer sau, cum ar zice un Milenar, ``Baggy pants ``

C3. Leonid Sobinov

Este unic în acest miniechipaj datorită mantalei, a căștii de oțel dar și a PPȘh-ului din dotare.

Ciudată decizia de a tăia două șanțuri paralele pe pulpana mantalei, mă îndoiesc de faptul că era posibil să se vadă cusăturile în acel postav gros dar nota zece pentru detalierea petlițelor ce permite să identificăm mantaua ca model M43 (însemne detașabile). Totodată să remarcăm casca fixată de curelușă pe sub bărbie (cumva în încercarea de a aduce un echilibru, dacă ținem cont de bavura ce înjumătățește Stalui Shlen). În ciuda temperaturilor extrem de scăzute, totuși sunt reticent cu privire la justificarea subdimensionării pistolului mitralieră. Și că tot am adus vorba, mica lopată este aninată la șoldul drept, bidonul de apă la spate și port-încărcătorul de PPSh pe stânga față. Justificat sau nu, am hotărât că tenorul este încălțat în pâslari.

Evident că problema cu detalierea de la nivelul mâinilor este la fel de gravă, ba chiar mai evidentă deoarece privind frontal, mâna stângă a lui Sobinov pare dreapta lu` Hellboy.

C4.  Йо́да

Two-piece suit matlasate, cu genunchiul stâng fixat pe sol postament și câte două încărcătoare de o parte și de alta a paftalei. Cu brațul drept indică direcția de atac (sau scoate un T-34 din smârc) iar în mâna stângă ține o Tellermine sau poate este vorba de un tambur de rezervă pentru arma lu` Ivan.


Dacă luăm urma curelei ce străbate transversal pieptul, ajungem în posesia unei superbe puști Mosin Nagant, pușcă aflată în proximitatea lopățelei de infanterie.

Oricum poziționarea lopeții de infanterie ne duce cu gândul al Arrow iar cabrarea stângii de Kirozoviy Sapogi ne poartă în minunata lume a The Bolshoi Ballet Academy.

În concluzie, setul original Russian infantry (Winter uniform)” - Italeri 6876 este o alegere bună în sporirea trupelor comasate pentru „The Battle Of  Baton Moquette Rouge” dar lipsit de izbândă dacă alegem să jucăm la o ligă superioară...Marvel :)

*Rezolvarea problemei de la C1


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu